На 29.04.2021, в 13.00, в ПГМЕЕ се проведе церемония по връчване сертификатите на ученици от 9-ти  и 12-ти клас, взели участие в състезанието по Творческо писане на английски език, проведено на 25.11.2020.

Това състезание се организира от фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, с подкрепата на посолството на САЩ, Британския съвет и Американския университет в България.

Нашите момичета и момчета се състезаваха с над 2300 ученици от 126 училища в цялата страна. За да се спазят противоепидемичните мерки се наложи ползването платформата MS Teams.

Освен че трябваше да покажат отлично ниво на владеене на английски, и то по забавен начин, от нашите ученици от 8-ми до 12-ти клас, се изискваше и нестандартно мислене, което се вижда от предложените теми „Новите дрехи на Земята“, „Важна новина: Река Амазонка избяга от джунглата“, „Момичето зад маската“, „Мирисът на тишината беше навсякъде“, „2020 е математически проблем“ и др.

Оценяването на писмените работи се извършва от  смесен екип носители на езика и български специалисти.

Директорът на ПГМЕЕ, г-жа Р. Желева, поздрави участниците за желанието да покажат на себе си и другите своите възможности, а те на свой ред обещаха да се борят за класиране на национално ниво на следващото 12-то състезание. Всеки ученик получи лично своя сертификат за участие, а на Ивета Димитрова от 12-ти клас беше връчена и скромна награда от организаторите на състезанието за постигнат висок резултат.

Гордеем се, че нашите ученици смело пристъпиха в непозната за тях област и вярваме, че на следващото състезание както участниците, така и наградите ще са много повече.