„Нашето пътуване в сърцето на Европа” – викторина на немски език

По случай 96-та годишнина на ПГМЕЕ, обединени от идеите да учим немски език като се забавляваме и да се забавляваме докато пътуваме, ученици от 9,10,11 клас реализираха на 29.04.2021 едно виртуално пътешествие в три европейски държави- Германия, Австрия и Швейцария.

Вдъхновени от своите преподаватели Надя Георгиева, Надя  Димитрова, Златина Панайотова, Радостина Славова и Галина Петрова, те се включиха в състезание, в което показаха отлични познания за културните традиции на трите немскоговорящи страни.

Учениците бяха разпределени на случаен принцип в 3 отбора: туристи, екскурзоводи и автобусни шофьори.  Те неусетно бяха увлечени в едно пътуване-игра и  трябваше да отговарят на въпроси от областта на странознанието за Германия, Австрия и Швейцария.В паузите между отделните кръгове публиката беше забавлявана с музикални загадки и разпознаваше известни класически композиции.След много емоции и правилни отговори спечели отборът на екскурзоводите.

Директорът на гимназията инж. Роза Желева връчи на учениците грамоти за участие, а съветите, които те получиха от нея – да учат чужди езици и да пътешестват по света, бяха напълно в унисон с мисълта на Августин Блажени: „ Светът е книга и този, който не пътува, е отворил само първата й страница.”