Тържествено изпращане на Випуск 2021 – ПГМЕЕ

На 14.05.2021г. бе последният учебен ден за учениците от 12-те класове – денят, в който зрелостниците се сбогуваха с любимото Механо!

Традицията бе спазена и осмокласниците първи поздравиха абитуриентите в последния им час на класа, а техният специален  подарък бе приятна изненада за всички.

Абитуриентите от „Випуск 2021“ слязоха тържествено по стълбите на обичаното училище, отброявайки от 1 до 12, съпроводени от бурни аплодисменти, песни и  магични звуци на тъпаните на малките музиканти от ОУ „Любен Каравелов“.

Вълнуващото изпращане продължи в двора на гимназията в присъствието на ученици, учители, родители и бивши възпитаници на Механото. Училищното знаме бе предадено на новата знаменна група от 11 клас.

Емоционално приветствено слово от името на директора на училището г-жа Роза Желева по случай последния учебен ден на 12-ти клас, произнесе зам.-директорът г-жа Елена Томицина. „От сърце Ви желая здраве и успех във всички ваши начинания,  които Ви предстоят! Бъдете достойни и честни граждани на света, бъдете креативни, търсещи и прекрасни професионалисти“, са част от думите от словото на г-жа Желева.

От името на всички завършващи прощални думи произнесе Христо Стойков от 12 и клас. В обръщението си към Ръководството, учители и съвипускници той отбеляза, че за петте години в ПГМЕЕ Випуск 2021г. е преминал през трудния път на помъдряването, а примерът на учителите ще ги води напред, защото никой не може да изтрие хубавите спомени и хилядите приятни емоции.

Абитуриентите спазиха традицията и подариха картина на морска тематика, която ще остане в галерията на Механото.

Музикален поздрав към абитуриентите отправиха малките таланти от ОУ „Любен Каравелов“. Чаровната   Добромира Бангева изпя песента „Детелини“ , а момчетата и момичетата от 4 клас на хореографската паралелка изиграха оригинален народен танц.

След тържествената церемония абитуриентите извиха красиво право хоро , водено от малките танцьори, а в небето полетяха балони – символ на пожелания за „Попътен вятър“ и „На добър час“ за Випуск 2021 на ПГМЕЕ!