ПГМЕЕ е в глобалната мрежа на УЧИЛИЩА ЗА ПРИМЕР

ПГМЕЕ вече  е част от лидерска програма за професионално развитие на училищни екипи  „Училища за пример“ на „Заедно в час“, в сътрудничество с фондация „Америка за България“.

 Това е поредният амбициозен проект, с който успяхме да  убедим журито, че сме заслужили мястото си сред най-достойните като лидерско поведение и култура училища.

Проектът  бе иницииран от училищното ръководство и от екип преподаватели от ПГМЕЕ, които подготвиха, координираха и защитиха блестящо представянето си на проекта по лидерската програма.

Екипът, който разработи проектната идея и направи възможно участието ни в програмата, преодолявайки много сериозна конкуренция от над 100 училища, се състои от  директора на училището инж. Роза Желева, зам. директорите Надя Николова, Румяна Георгиева и инж. Елена Томицина, старши учителите инж. Татяна Ботева и инж. Албена Колева .

Лидерската програма, която предлага проекта е с продължителност две години  и изисква сериозна ангажираност на участниците в него. Фокусът й е върху разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училищата, които допринасят за успеха на всеки ученик.  

С участието си в  програмата „Училища за пример“ стъпваме върху нейните основни концепции и се стремим да реализираме цели, които са разпознати и приети в работата на екипите в нашето училище, а именно :

             Изграждане на капацитет за  развиване на умения, нагласи и компетентности на професионалистите в образованието на по-високо ниво;

             Разпределено лидерство – ангажиране на широк екип от училището да работи съвместно за подобряване на преподаването  и делегиране на права и отговорности

             Създаване на силни и ефективни лидерски  екипи на всички нива на управление и професионални учещи се общности (ПОУ)

             Постигане на осъзната и действена култура за качествено обучение в ежедневната ни дейност.

             Да доразвием по-високи лидерски умения

С радост можем да заявим, че е постижение да станем  част от общността на лидерите и да постигаме все по-високи резултати от всяка наша стъпка напред в разпознаването ни като УЧИЛИЩЕ ЗА ПРИМЕР!