Информационна онлайн среща с ВВМУ – „Никола Йонков Вапцаров” – Варна

Кариерно ориентиране

На 13 декември учениците от випуск 12 клас имаха възможността да се включат в онлайн информационната среща организирана от ВВМУ – Варна. Домакинът г-н Драгия Янулов представи различните специалности предлагани от учебното заведение.

Вниманието бе насочено към младите хора, които са изправени пред един от трудните избори в живота си – този на професия и реализация. Бяха разгледани факторите, които влияят при избора на висше учебно заведение както и на бъдещата им професия. Г-н Янулов обърна особено внимание на това, че ВВМУ – Варна предлага специалности, които подготвят изключително търсени и добре платени специалисти. 

В рамките на срещата дванадесетокласниците успяха да се потопят в атмосферата на ВВМУ “Н.Йонков Вапцаров” чрез 3D обиколка из сградата. Виртуално посетиха симулатор на машинно отделение; командна зала; плувен басейн; Библиотеката; зала Вапцаров както и навигационен симулатор.

Събитието предостави на младежите възможност да получат ценна информация за професии в секторите от „синята“ икономика. 

Сините професии са приоритет на морските жители, защото само,  който е роден и израснал до морето може да вложи не само умения, но и сърце. За това приветства нашите ученици, които биха избрали морското училище.

Домакинът не пропусна да спомене недостатъците от това да си част от професиите свързани с морето, а именно периодите далеч от семейството и близките. Но тези моменти на раздяла правят всички останали още по-ценни и незабравими с приятните спомени заедно.