Базар на професиите

На 19.11.2022г. се проведе годишният информационен образователен форум „Базар на професиите“ с домакин ОУ“Елин Пелин“, като организатори са Община Бургас и кариерните консултанти към Център за подкрепа на личностното развитие. Целта е  да се подпомогнат родители и ученици да се запознаят с възможностите за продължаване на средното образование и направят своя информиран избор, като разговарят с преподаватели и ученици от 20 училища в Бургас.

При откриването на форума г-жа Пепа Запрянова- Директор на ОУ“Елин Пелин“ благодари на всички участници и гости, а чрез вокална група Щастливци и танцова формация към училището се създаде настроение при стартиране на Базара.

ПГМЕЕ участва с презентация представяща работата на гимназията по Проект Дуално обучение. Две специалности: Електрообзавеждане на производството и Автомобилна мехатроника са включени в този проект и едновременно с часовете в училище продължават обучението си в реална работна среда към различни фирми: EVN -България; ЕСО. Презентацията разглеждаше същността на Дуалното обучение и включваше много снимки  на учениците по работните им места по време на работа. Двама ученика от двете специалности: Георги Калчев от12е и Веселин Петров от 11дкласове се срещаха с ученици и родители, разказваха за своите преживявания, раздаваха рекламни флаери, запознаваха любопитните с многото проекти по които работи  гимназията. Те проведоха разговор и с  г-жа Петя Петрова – началник на РУО – Бургас, която посети Базара.