Подкрепа, съпричастност, благородство

На 29.11.2022г. Механото и неговите възпитаници за поредна година доказаха съпричастността си към каузата на „Петлите“ – танцова формация, насочена към интеграция, развитие и стимулиране на творческите заложби на деца в неравностойно положение.

Подкрепата дойде от ученици, от всички класове, кoито събраха сумата от 1573 лв. за закупуване на билети и заедно с техните преподаватели се насладиха на най-новия проект на формацията – „Помниш ли“. Спектакъл, с който младите танцьори ни връщат към духа на българското село, пресъздавайки мотиви от разказите на Елин Пелин и Йордан Йовков.

„Петлите“ имат множество награди и призове от престижни фестивали. За 15 години от създаването си са направили над 350 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца и социално слаби.

Георги Димитров – основател на формацията, доказва, че желанието, трудолюбието, амбицията и силният дух те правят достоен човек, а учениците на ПГМЕЕ никога не остават равнодушни към подобни каузи и примери. Благодарим ви – момчета и момичета!