Споделяне на добри практики по Еразъм +

На 29.06.2023 г, в Морското Казино, зала Георги Баев се проведе  работна среща „Ден на Еразъм“ организирана от РУО Бургас със съвместното участието на представители на ЦРЧР, г-жа Мария Иванова и г-жа Любомира Янева. 

Интерес към възможностите, които дава програмата Еразъм+, показаха над 130 гости (директори и учители от Бургас и областта). 

Целта на събитието е да се споделят възможностите за кандидатстване по програмата; да се предостави информация, свързана с разпространение на резултатите по текущи или минали европейски проекти.

Събитието ни даде възможност да се запознаем с наученото от учителите и учениците, взели участие в европейски образователни мобилности по Ключова дейност 1 и Ключова дейност 2  в сектор Училищно образование.

Участието на ПГМЕЕ по програма Еразъм+ вече е традиция, която бележи невероятно положително въздействие не само върху учениците, но и върху преподавателите в гимназията. 

Да споделят своя опит от първо лице, на срещата бяха поканени г-жа Албена Колева и г-жа Добрина Нейчева придружавани от г-жа Роза Желева – директор на професионалната гимназия и г-жа Елена Томицина – директор ЗДУПД. 

В първата част на работната среща, чрез презентация, на която стъпка по стъпка са описани етапите на реализиране на проект Проект № 2022-1-BG01-KA122-VET-000074518 „Усъвършенстване на професионалните умения чрез практическо обучение/ Сhoose your future“, програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност на граждани“, сектор “Професионално образование и обучение”  по Еразъм и чрез видеоклип с участието на групата включила се в мобилността в град Фаро, Португалия, екипът ни показа, че не е лесно, но усилията си заслужават в името на разширяване на европейските ценности при младежите. 

Във втората част гостите бяха разделени на групи. Госпожа Албена Колева със съдействието на г-жа Мария Иванова споделиха практически насоки за попълването на формуляр. Активно се включиха и представители на училища с повече опит в реализирането на проекти Еразъм+ . 

В резултат на срещата стана ясно, че Механото е едно от училищата в областта с най-много опит в реализирането на проекти по Еразъм+.