ПРИЗОВО МЯСТО ЗА ПГМЕЕ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР ТЕХНИК В МАШИНОСТРОЕНЕТО“

На 15 и 16 март в ПТГ „Васил Левски” гр. Горна Оряховица се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“. Участници в състезанието са ученици в XI и XII клас от професионалните гимназии и средните училища в Република България, осъществяващи обучение по професии от професионални направления „Машиностроене, металообработване и металургия” и „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства”.

В националния кръг се състезаваха индивидуално и отборно 54 ученици, класирани на първите две места на училищния кръг на състезанието. Национален кръг се състои от:

1. Тест, съдържащ 40 въпроса от учебните предмети: техническо чертане, техническа механика, материали и заготовки/материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии.

2. Приложно-творческа задача, съдържаща детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.

Отборът на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника гр.Бургас в състав Мартин Светлозаров Бетов и Иван Георгиев Кадиев от XI б клас, специалност „Мехатроника“ зае призовото III място. Ръководител на отбора е инж. Милена Даскалова. Резултатът е дело на добрата екипна работа на г-жа Милена Даскалова и г-н Никола Чанев.

Честито на момчетата от ПГМЕЕ гр.Бургас! Честито и на техните преподаватели!

ПГМЕЕ се гордее с вас!