БЕЗАПЕЛАЦИОННА ПОБЕДА ЗА БЪДЕЩИТЕ ЗВЕЗДИ НА АВТОТРАНСПОРТНАТА ИНДУСТРИЯ: МЕХАНОТО ВРЪХЛИТА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ В ХАСКОВО

В периода 14-15 март 2024 година, град Хасково се превърна в сцена на ученически двубой на знания и умения в областта на автотранспортната техника. Регионалният кръг на Националното състезание “Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” не просто определи победителите, но и засвидетелства невероятния потенциал и способности на участниците. Сред тях, отборът на ПГ по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ от Хасково, домакин на събитието, и още ПГ по механотехника и транспорт “Н. Й. Вапцаров” – гр. Стара Загора,  ПГ по механотехника – гр. Сливен,  ПГ по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас,  ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт – гр. Казанлък, ПГ по транспорт – гр. Бургас, ПТГ „Иван Райнов” – гр. Ямбол, ПГ по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Вапцаров” – гр. Ямбол и  СУ „Д-р П. Берон“ – гр. Тополовград се състезаваха за престижните отличия.

Нашето училище, символ на иновации и преданост в областта на автотранспорта, се изправи пред предизвикателствата с непоколебим дух и уникална комбинация от знания и умения. Дванадесетокласниците Любослав Райков, Калоян Йорданов и Ерхан Ибрям доказаха, че са заслужили мястото си на върха, като спечелиха две отборни първи места – в категориите „Най-добър млад автомонтьор“ и „Най-добър млад водач на МПС“.

По пътя към успеха, нашите млади автомонтьори и водачи премериха сили със сериозна конкуренция. Участието на отбори от девет училища добави значителна стойност и предизвикателство към състезанието, което в крайна сметка обогати опита на всички участници и допринесе за високото качество на проведените изпитания.

Успехите на нашия отбор не се ограничаваха само до отборните награди. В индивидуалните категории, нашите участници също показаха изключителни умения. Спечелването на първо място в категорията „Най-добър млад автомонтьор“ и второ място в категорията „Най-добър млад водач на МПС“ е ясно доказателство за индивидуалния потенциал и упоритост на всеки един от членовете на отбора.

Този триумф не е просто победа в състезание, той е символ на страстта, усилията и непрекъснатия стремеж към съвършенство, които характеризират нашите ученици и училище като цяло. Спечелването на първо място в комплексното класиране подчертава нашето лидерство в регионалния кръг и ни утвърждава като безапелационни победители в обучението в областта на автомобилните технологии.

Това постижение не би било възможно без неуморната подкрепа и всеотдайност на учителите подготвяли отбора и управленския екип на училището. Преподавателите от ПЕКК АТТ изиграха ключова роля в подготовката и успеха на участниците, като им предоставиха не само професионални знания и умения, но и мотивация и вяра, че всичко е възможно при правилния подход и усилия.

В заключение, този успех е повече от победа, той е потвърждение за таланта, труда и визията, които водят Механото напред. С гордост и вдъхновение поглеждаме към бъдещето, уверени в потенциала на нашите ученици да променят света на автотранспортната индустрия. Благодарение на техните постижения, гимназията ни остава не само водещо учебно заведение, но и вдъхновяващ пример за следващите поколения автомонтьори и водачи на МПС.

Пътешествието продължава, и пред вас стои Националният кръг на състезанието – нова върхова точка за достигане. Нека вложените усилия и постигнатите успехи в Регионалния кръг да бъдат вашата мотивация и да ви водят към още по-високи постижения. Вярваме във вас и във вашите способности да превъзмогнете всички предизвикателства и да продължите да ни вдъхновявате с вашата страст, майсторство и отдаденост. Напред към победа, шампиони!