„Еко училище – енергия на бъдещето!“

На 27.01.2023г. в ПГМЕЕ се проведе  иновативен урок по  Английски език и Електротехника на тема: „Еко училище – енергия на бъдещето!“ с учениците от 10 Е клас.

Иновативният урок беше подготвен от г-жа Розалия Петрова – преподавател по английски език и инж. Румяна Момчилова – старши учител по професионална подготовка.

Гости на урока бяха представители на ръководството и  колеги от училище.

Учениците представиха различни творчески продукти под формата на  презентации и видеоклипове,  целта на които беше показване на различни  кътове  и учебни стаи от сградата на ПГМЕЕ и презентиране на усвоените знания и умения за комуникация на английски език.

Друга част от учениците бяха изготвили презентации за фотоволтаичните системи, водните централи и ветрените станции, в които представиха  не само устройството и принципа на действие на тези системи, но и тяхната история, локациите и разпределението им на територията на България. Учениците представиха и друга много важна информация, в резултат на свеоето проучване и придобити знания, а именно: как може да разберем каква е ефективността от използването на всяко едно от съоръженията.

Във финалната част на урока, учениците провериха своите зннания и споделиха своето мнение за проведения бинарен урок с помощта на различни електронни приложения.

Преобладаващото мнение на учениците за урока е изключително положително, с препоръка за още подобни уроци, в които знанитя се представят по-ясно и нагледно и се усвояват с по-голяма лекота.