“ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО”

На събитието „Завръщане в бъдещето“, организирано по повод рождения ден на Механото, учениците се впуснаха в зашеметяващо пътешествие през времето, изследвайки света на науката. Експериментите в областта на химията, биологията и физиката показаха невероятните възможности пред нашето бъдеще. От феномени на квантовата механика до тайните на клетъчната биология, учениците и гостите изживяха обогатяващо образователно преживяване, вдъхновявайки бъдещите поколения към научни открития и иновации.

През импровизираната времева спирала ни пренесоха двата състезателни отбора, съставени от ученици от осми до десети клас. Всяка задача беше предизвикателство, което изискваше умения за работа в екип, иновативен подход, творческо мислене и прилагане на научни принципи. Работата на отборите беше оценявана от жури, съставено от водещи учители и външни експерти.

Г-жа Желева, директор на гимназията, с гордост поздрави всички участници и благодари на учителите от ПЕКК Природни науки за тяхната всеотдайност и усилия. Тя подчерта, че събития като „Завръщане в бъдещето“ са жизненоважни за стимулиране на любознателността и научната грамотност сред младите хора.

Днешното „пътешествие“ несъмнено остави дълбок отпечатък в сърцата и умовете на всички присъстващи, подсилвайки моста между настоящето и бъдещето, където науката и образованието са ключови за напредъка на обществото.