Отлични резултати на ХХХVI-та Национална олимпиада по техническо чертане – гр. София, 2020 година

За поредна година учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника показаха отлична подготовка в надпреварата за най-добрите в областта на техническото чертане.

Представителите от втора група Кристиан Христов от XI д клас и Николай Добрев от Х б клас с ръководител инж. Мариана Бакърджиева изработиха своите чертежи прицизно и точно и получиха отлични оценки – 5,75.

Представителите на трета група с ръководител инж. Янаки Петков, изработиха скица и графична задача с програмен продукт Auto CAD. Тук резултатите са също отлични. На трето място в страната с резултат Отличен 5.75 е Светлин Желев от Х г клас, а едно място след него Спасиян Иванов от Х г клас.

Зад отличното представяне на учениците стои посещение на извънкласна подготовка, която се организира по национална програма „Ученически олимпиади и състезания“ на МОН, както и усилията на ръководството на гимназията в лицето на директора инж. Роза Желева.

След постигнатия успех, можем да пожелаем на участниците спокойна ваканция, а следващата учебна година да се увенчае с още по – добри постижения, които да затвърдят позицията на нашата гимназия сред елитните  учебни заведения подготвящи отлични технически кадри.

Надяваме се отличните резултати на нашите възпитаници да са добър пример и стимул за настоящите кандидат гимназисти, които все още не са избрали пътя на професионалното си развитие.