НП „Бизнесът преподава“ Модул 1 „Семинари в училищата от представители на технологични фирми“

На 31.05.2021 г. се проведе семинар по НП „Бизнесът преподава“ Модул 1 „Семинари в училищата от представители на технологични фирми“ с ученици от специалностите: „Микропроцесорна техника“ и „Компютърни мрежи“ от единадесети клас.

Ранното кариерно ориентиране и запознаването на учениците с възможностите, които дават различните професии за бъдеща реализация, както и информирането им за най-новите тенденции в развитието на техниката и технологиите, е ключов фактор за подготовката на младите хора за живот и работа. Изпълнението на настоящата програма има като краен ефект повишаването качеството на преподаването и формирането на знания и умения в областта на STEM компетентностите.

Цветелина Рашкова от фирма „АТЛАСКОМ ООД“ демонстрира пред учениците как се работи с робот FABLЕ, с негова помощ презентира как се улеснява изграждането и програмирането на сложни роботи. Fable е комплект от модули, с който всеки може да изгради свой собствен робот за минути. Може да свърже няколко модула един към друг по различни начини и така да изгради робота си. Чрез роботите учениците се учат на критично мислене, работа в екип, креативност и развиват въображението. Предоставена бе възможност на учениците със съдействието на Цвети  да програмират движенията на робота, което се превърна в забавна игра. Неусетно изминаха четирите часа и учениците трудно се разделиха с Fable и Цвети.